Burse - Fonduri mutuale

Daniela Ropotă, preşedinte AAFBR: Aderarea la OECD reprezintă deopotrivă o necesitate şi o oportunitate pentru România de a-şi îmbunătăţi în primul rând practicile de guvernanţă, de a stimula reformele structurale şi de a creşte atractivitatea ţării pentru investiţii

Daniela Ropotă, preşedinte AAFBR: Aderarea la OECD...

Autor: Tibi Oprea

16.05.2024, 18:53 341

Aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă un obiectiv de ţară foarte important din perspectiva atingerii unor standarde calitative care să faciliteze dezvoltarea economică a ţării noastre. Aderarea la OCDE constituie cel mai important şi concret obiectiv de ţară după intrarea în UE şi în NATO, consideră Daniela Ropotă, CIIA, CESGA, preşedinte al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

„De fapt, aderarea la OCDE constituie cel mai important şi concret obiectiv de ţară al României după intrarea în Uniunea Europeană şi NATO. Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, cam toate ţările din Europa Centrală şi de Est, sunt de mai mulţi ani membre ale OECD. Astfel, cu atât mai mult, nici România nu mai poate întârzia mult pentru a se alătura acestui grup select de economii care îşi asumă respectarea unor standarde minime de guvernanţă”, a spus Daniela Ropotă la conferinţa anuală a AAFBR.

În rândul speakerilor la eveniment se regăsesc directorul adjunct al Direcţiei economice a OCDE, coordonatorul procesului de aderare la OECD din partea statului român, oficiali ai BNR, precum şi specialişti recunoscuţi în domeniul financiar-bancar din România în cadrul unor dezbateri de înaltă ţinută profesională.

„Aşa cum arată chiar numele, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare economică sprijină colaborarea între cele mai performante economii în vederea promovării celor mai bune practici în administraţie publică şi a afacerilor. Avem şansa de a intra în liga profesioniştilor şi de a face demersuri calitative, reale, pentru a depăşi nivelul ultimului loc în clasamentele intermedii financiare şi incluziunii financiare şi nu numai. Ca atare, aderarea la OECD reprezintă deopotrivă o necesitate şi o oportunitate pentru România de a-şi îmbunătăţi în primul rând practicile de guvernanţă, de a stimula reformele structurale şi de a creşte atractivitatea ţării pentru investiţii”, a adăugat Daniela Ropotă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels