Burse - Fonduri mutuale

Directorul si principalul analist de la BRD Securities pleaca la CA IB

Directorul si principalul analist de la BRD Securities pleaca la CA IB

Liviu Giugiumica, directorul BRD Securities

28.06.2006, 18:52 247

Liviu Giugiumica, directorul BRD Securities, locul patru pe piata bursiera, a confirmat ieri ca va parasi societatea de brokeraj a bancii BRD si va pleca la rivala CA IB Securities, parte a grupului HVB, care se situa la finalul lunii mai pe locul sase in topul brokerilor.
Potrivit unor surse din piata, odata cu Giugiumica vor pleca la CA IB Securities alte trei persoane din echipa de la BRD Securities, printre care si Adriana Marin, directorul departamentului de analiza. Daniel Pocorea, directorul de tranzactionare al societatii urmeaza sa ramana in continuare la BRD Securities, au mai spus aceleasi surse.
"Motivul pentru care plec consta in faptul ca mi-am dus la indeplinire misiunea de la BRD. Am dus societatea intr-un punct in care a reusit sa inregistreze succese remarcabile si pentru mine personal a venit momentul sa aleg noi provocari in cariera", a precizat pentru ZF Liviu Giugiumica. El nu a dorit sa ofere comentarii despre persoanele impreuna cu care va pleca la rivalii de la CA IB Securities. "Tot ce vreau sa spun este ca in urma mea ramane o echipa puternica, solida, care este capabila sa inregistreze succese importante in continuare", a spus Giugiumica. Liviu Giugiumica, 39 de ani, a preluat functia de director general al BRD Securities (in acel moment - BRD Invest) in februarie 2002.
Brokerii de pe piata spun insa ca plecarea lui Liviu Giugiumica impreuna cu cea a principalului analist, Adriana Marin, este de asteptat sa afecteze societatea.
"Orice plecare de pe pozitii de top management presupune pierdere de clienti pe termen scurt si o scadere a volumului de tranzactionare. Un broker cand pleaca la alta societate isi 'vinde' in primul rand portofoliul de clienti si in functie de asta e evaluat si nivelul de salarizare a lui si celelalte beneficii. Cand iti pleaca directorul si principalul analist, in primul rand ai probleme de imagine, pentru ca in aceasta piata cel mai mult conteaza factorul uman", a precizat directorul uneia din cele mai mari societati de brokeraj de pe piata.
Giugiumica considera totusi ca nu se poate spune ca plecarea lui va atrage dupa sine si plecarea unor clienti de la BRD Securities.
"Nu e o conditie absolut exclusiva ca plecarea mea sa determine plecarea si a unor clienti. Majoritatea clientilor institutionali prezenti in Romania tranzactioneaza prin toti brokerii mari", spune Giugiumica.
Giugiumica ar urma sa preia functia de director general al CA IB Securities, in timp ce functia de presedinte al acestei societati urmeaza sa fie detinuta de Dan Pascariu, presedintele HVB Bank.
"Roland Rechar, fostul presedinte al CA IB Securities, si-a dat demisia in urma cu o luna si a plecat din tara la UniCredit Italia. In cadrul AGA a fost numit presedinte Dan Pascariu", a precizat Valerian Ionescu, director de operatiuni la CA IB Securities.
Unul din cei vizati prentru a prelua conducerea BRD Securities este Dragos Neacsu, managing partner al societatii de consultanta Dragon Finance. Neacsu a fost presedintele societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment pana la finalul anului 2004, cand a parasit acest post pentru a prelua functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor.
"Am fost sunat ieri seara (luni - n.red.) de cineva din conducerea BRD, care mi-a propus sa ne intalnim si sa discutam. Am fost de acord sa ne intalnim", a spus pentru ZF Dragos Neacsu.
BRD Securities ocupa dupa primele cinci luni locul al patrulea in topul cumulat al brokerilor de la Bursa, cu tranzactii de 121,9 milioane de euro si o cota de piata de 5,1%, in timp ce CA IB se afla pe locul al saselea, cu un rulaj de 90,6 mil. euro, aferent unei cote de 3,8%.
Informatia privind plecarea lui Giugiumica a aparut pentru prima data in editia de marti a cotidianului "Bursa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels