Burse - Fonduri mutuale

Directorul Transgaz, contract cu propria firma

18.04.2010, 23:05 81

Transgaz MediaS (TGN) a incheiat luna trecuta un contract invaloare de 1,2 mil. lei, fara TVA, pentru servicii de transport cufirma BAT Medias (BAME), detinuta chiar de directorul general alcompaniei de transport al gazelor naturale, Florin Muntean.

El detine 77% din actiunile BAT Medias si a fost numit laconducerea Transgaz in urma cu circa sase luni. Transgaz, pe dealta parte, este o companie detinuta de stat. Tranzactia a fostraportata pe Bursa, unde este cotata compania, in conditiile incare regulamentul pietei spune ca orice tranzactie realizata de ocompanie listata cu persoane initiate sau apartinand grupuluitrebuie adusa la cunostinta investitorilor. Contractul a fostatribuit firmei apartinand directorului Transgaz prin licitatiepublica, se arata in raport. Florin Muntean nu a putut fi contactatieri pentru detalii. "Daca este vorba de o licitatie, care artrebui sa fie o procedura transparenta, inseamna ca a fost cea maibuna alegere pentru Transgaz", este de parere Mihai Ion, sefulRaiffeisen Asset Management.

In ultimii ani, afacerile BAT Medias au urcat continuu, ajungandin 2009 la un nivel de 23,6 mil. lei (5,7 mil. euro), iar firmasi-a majorat profitul net anul trecut cu 91%, la 6,4 mil. lei (1,5mil. euro). Transgaz a avut anul trecut un profit de 298,6 mil. lei(70,2 mil. euro) la afaceri de 1,18 mld. lei (277 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO