Burse - Fonduri mutuale

Fondurile lui Mobius continuă achiziţiile la BVB

Fondurile lui Mobius continuă achiziţiile la BVB

Autor: Roxana Pricop

23.06.2011, 18:51 637

Fondul de investiţii Templeton Global Invest Trust FrontierMarkets, administrat de compania Templeton Asset Management condusăde Mark Mobius, a cumpărat în şedinţa bursieră de azi un pachet de22.000 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principaluloperator bursier de pe piaţa locală de capital. Valoarea totală atranzacţiei se ridică 816.200 lei, preţul mediu plătit pentru oacţiune BVB fiind de 37,1 lei.

Tranzacţia are loc la doar două zile distanţă de la o altăachiziţie făcută de un alt fond de investiţii din portofoliulTempleton Asset Management.

Pe 21 iunie, fondul de investiţii Frontier Markets, administratde compania Templeton Asset Management condusă de Mark Mobius, acumpărat un pachet de 950 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti,în cadrul unei tranzacţii în valoare totală de 34.700 lei. Preţultranzacţiei a fost 36,6037 lei/titlu.

Potrivit raportărilor cu portofoliul la 31 martie, fondulFrontier Markets nu avea nici o deţinere la BVB, după ce la fineleanului trecut a raportat o deţinere de 1,2% din capitalul BVB.

Acţiunile BVB au închis în stagnare şedinţa de tranzacţionare deazi la un preţ de 37 lei/titlu. la acest preţ, capitalizareabursieră a BVB este de 283,9 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO