Burse - Fonduri mutuale

Grupul Rompetrol a luat 6,52% din actiunile Vega in oferta

29.09.2008, 20:14 19

Grupul Rompetrol a preluat 6,52% din actiunile Rompetrol SA Ploiesti (VEGA), in cadrul ofertei publice de cumparare, pentru 29,5 mil. lei (8 mil. euro), majorandu-si participatia la 98,98% din capitalul companiei.

Grupul Rompetrol a derulat, in perioada 29 iulie-29 septembrie, o oferta publica de cumparare de actiuni la Rompetrol SA, prin care a vizat achizitia titlurilor pe care nu le controla la companie, respectiv 7,54% din capital. Intermediarul ofertei publice de cumparare a fost firma de brokeraj Tailwind Securities, controlata de grupul Rompetrol, pretul oferit de grup fiind de 0,26 lei/actiune, cu mult peste cel existent in piata la anuntul ofertei. Titlurile companiei inregistrau ieri, dupa incheierea ofertei, o scadere de 15,3% si erau tranzactionate la un pret de 0,216 lei. Rompetrol SA a vandut in cadrul ofertei pachetul de 2,5% din propriile actiuni, pe care il controla. Grupul Rompetrol ar putea incepe procedura de delistare a companiei de pe piata RASDAQ.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels