Burse - Fonduri mutuale

Haos total la Argus Constanţa: două conduceri şi două AGA

Haos total la Argus Constanţa: două conduceri şi două AGA

Autor: Andrei Chirileasa

10.10.2011, 00:08 757

Lupta dintre Cătălin Chelu (desen) şi SIF Oltenia pentru controlul produ­cătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe piaţa locală, a devenit un fel de teatru al absurdului, care caracterizează însă foarte bine modul în care se fac afacerile pe plaiurile mioritice.

Săptămâna trecută, vechiul Consiliu de Adminis­traţie (CA) al Argus, din care mai fac parte doar doi reprezentanţi ai SIF Oltenia, a convocat o nouă adunare generală a acţionarilor (AGA), după ce CNVM a decis că precedenta AGA, din septembrie, nu a fost legală. Reprezentanţii SIF Oltenia nu au putut participa atunci la AGA din cauză că oamenii lui Chelu le-au blocat accesul în sediul companiei. În absenţa SIF Oltenia, omul de afaceri din Galaţi, care spunea că nu pleacă de la Argus decât cu cătuşe la mâini, şi-a numit cinci reprezentanţi în CA.

Pentru a se asigura că vor reuşi să intre de această dată la AGA, reprezentanţii SIF Oltenia au convocat-o la hotel Ibis din Constanţa. Răspunsul lui Chelu nu a întârziat să vină. Consiliul de Administraţie numit de el a convocat de asemenea AGA, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, dar la sediul societăţii. Ambele adunări au aceeaşi ordine de zi: alegerea unui nou CA.

Aici apar o serie de între­bări: unde vor merge acţionarii la AGA? Se vor ţine amândouă? Care dintre ele va fi valabilă? Deocamdată, un lucru e cert: ştampila companiei e la Cătălin Chelu. Cine va controla însă CA va controla compania, iar în joc sunt afaceri de 50 mil. euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO