Burse - Fonduri mutuale

Hotelul de patru stele Palace din Sinaia se mută de pe RASDAQ pe ATS

Hotelul de patru stele Palace din Sinaia se mută de pe...

Autor: Ioana Tudor

08.01.2015, 17:20 1099

Acţionarii Palace Sinaia (simbol bursier PACY), companie care deţine hotelul de patru stele Palace şi hotelul de două stele Caraiman din Sinaia, au decis transferul companiei de pe piaţa RASDAQ pe un sistem alternativ de tranzacţionare.

Compania are o capitalizare bursieră de 14,3 milioane de lei şi a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 6,8 milioane de lei şi un profit de circa 265.000 lei.

Piaţa RASDAQ, unde sunt listate peste 900 de firme, se va desfiinţa la finalul lunii octombrie, iar „rasdacele” trebuie să decidă dacă se delistează sau dacă rămân la tranzacţionare, fie pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), fie pe un sistem alternativ de tranzacţionare.

Palace Sinaia este controlată de Angela Cozma cu 32% din acţiuni. Ceilalţi acţionari semnificativi sunt fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, cu 21,3% din capitalul social, Fondul Proprietatea (15,4%) şi MHC Explorer (14,5%).

Titlurile PACY sunt foarte puţin lichide: pe 8 decembrie 2014, data la care s-au tranzacţionat cel mai recent, au înregistrat un avans de peste 80%, până la o cotaţie de 0,38 lei/unitate.

Pe 25 februarie, BVB va relansa sistemul alternativ de tranzacţionare, denumit AeRO, iar platforma, dedicată în principal firmelor mici cu potenţial de creştere, este deschisă şi societăţilor de pe RASDAQ care vor să rămână la bursă.

Şi alţi operatori hotelieri de pe RASDAQ sunt aşteptaţi să se transfere pe ATS.

Reprezentanţii SIF Transilvania (SIF3), societatea de investiţii care deţine printre cele mai multe participaţii la companiile hoteliere, au afirmat toamna trecută că intenţionează să transfere cinci companii hoteliere de pe RASDAQ la care deţine controlul, respectiv Orizont Turism, Tratament Balnear, THR Prahova, Turism Covasna şi Tuşnad Băile Tuşnad, pe sistemul alternativ de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO