Burse - Fonduri mutuale

Încep să crească subscrierile în oferta Transelectrica

Încep să crească subscrierile în oferta Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

22.03.2012, 00:05 1141

Oferta publică secundară prin care statul vinde pe bursă 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) începe să atragă subscrieri mai mari, pe măsură ce se apropie de final.

Ieri, investitorii au realizat subscrieri de peste 6 milioane de lei, reprezentând 3,7% din acţiunile din ofertă. Nivelul total al subscrierilor a urcat astfel la 9,25%, după şase zile. Investitorii mai au la dispoziţie încă patru zile pentru a depune ordine, iar cea mai mare activitate se va înregistra probabil în ultimele două zile.

Micii investitori au fost mai harnici, nivelul subscrierilor pe această tranşă ajungând deja la peste 22%. Şi pe tranşa investitorilor mari s-au înregistrat câteva ordine mai consistente ieri, iar nivelul de subscriere a urcat la 7,76%.

Ministerul Economiei vinde pe bursă 15% din acţiunile Transelectrica, preţul minim fiind de 14,9 lei/acţiune şi cel maxim - de 19,2 lei/acţiune. Valoarea ofertei este cuprinsă între 37 mil. euro şi 48 mil. euro. Acţiunile Transelectrica erau cotate ieri pe bursă la 16 lei.

Intermediarul ofertei este consorţiul format din BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital, însă toţi brokerii locali pot prelua ordine din partea clienţilor.

Firma de brokeraj Tradeville a lansat o linie de credit de până la 300.000 de lei pentru clienţii care vor să subscrie în oferta Transelectrica, garantată cu portofoliul de acţiuni existent.

Astfel, clienţii firmei de brokeraj pot subscrie în ofertă fără a fi obligaţi să-şi vândă acţiunile deja deţinute pentru a face rost de lichidităţi. Firma nu a precizat însă care sunt costurile acestei linii de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO