Burse - Fonduri mutuale

NN Pensii a investit 104 mil. lei în refinanţarea de 555 milioane de lei a Primăriei Bucureşti la BVB. Randament de 8,9% pe an în lei

NN Pensii a investit 104 mil. lei în refinanţarea de...

Autor: Liviu Popescu

16.06.2023, 00:04 201

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a investit 103,6 milioane de lei în refinanţarea de 555 milioane de lei pe care Primăria Bucureşti a adus-o la Bursa de Valori Bucureşti în luna aprilie, arată datele agregate de ZF. Randamentul acestei refinanţări este de 8,9% pe an cu scadenţa aprilie 2030. 

Obligaţiunile, negarantate şi neconvertibile, au fost oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat. Municipalitatea are un rating pe termen lung de BBB minus cu perspectivă stabilă oferit de agenţia Fitch. 

Printre alte fonduri de pensii care au investit se numără şi Vital al Aegon dar şi fonduri Pilon III precum NN Optim şi NN Activ. În aprilie municipalitatea a adus a şaptea finanţare la BVB dintr-o serie începută în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO