Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi şi-a majorat cu 25% exporturile în primele şase luni din an. Compania a trecut de 315 mil. lei afaceri în S1/2023

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, are 68 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955.

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, are 68 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955.

Autor: Georgiana Mihalache

15.08.2023, 11:39 269

♦ Din totalul cifrei de afaceri de peste 315 mil. lei din primul semestru din 2023, circa 38% vine din activitatea de export ♦ Producătorul român a câştigat recent o nouă licitaţie în Marea Britanie, în valoare de 5 mil. euro, pentru a pune produse fabricate la Iaşi pe piaţa britanică.

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, continuă raliul la export şi a înregistrat o creştere de 25% pe pieţele externe în primele şase luni din 2023, arată raportul companiei.

Astfel, 119 mil. lei din totalul cifrei de afaceri de 315 mil. lei a fost realizată la export, piaţa din Statele Unite fiind cea care a tras în sus vânzările externe.

Doar în America, Antibiotice Iaşi a vândut medicamente de 18 mil. lei în primele şase luni din an, urmată de piaţa din Vietnam, unde vânzările s-au dublat pânăla 16 mil. lei în S1/2023.

„Antibiotice şi-a consolidat poziţia de furnizor de medicamente destinate spitalelor din regiunea Europei Centrale şi de Est, odată cu adjudecarea unor licitaţii în Ungaria, Serbia, Albania, Lituania şi finalizarea procedurilor de înregistrare a medicamentelor în Bulgaria, Polonia, Italia, Spania şi Germania ce vor asigura creşterea amprentei medicamentelor antiinfecţioase, marca Atb, în Uniunea Europeană“, potrivit datelor oferite de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO