Burse - Fonduri mutuale

SCT Bucureşti ia 20 mil. euro de la BRD ca să construiască un tronson de autostradă

SCT Bucureşti ia 20 mil. euro de la BRD ca să construiască un tronson de autostradă

Autor: Adrian Cojocar

07.11.2011, 00:00 500

Conducerea firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB), controlată de fondul austriac de investiţii Donau Finanz şi omul de afaceri Sorin Apostol, a decis să se finanţeze cu 20 mil. euro de la BRD în cadrul unei noi liniii de credit atât cash, cât şi non-cash. Componenta non cash a împrumutului este de 12 mil. euro, iar cea cash se ridică la 8 mil. euro, potrivit convocatorului publicat de companie pe bursă.

Acţionarii vor discuta luna viitoare dacă aprobă împrumutul. Reprezentanţii SCT spun că firma are nevoie de bani pentru executarea unor lucrări la lotul 3 al tronsonului de autostradă Orăştie - Sibiu cu o lungime de circa 22 km. SCT lucrează în calitate de subcontractor la acest tronson de autostradă. Licitaţia pentru acest lot a fost câştigată de firma italiană Impregilo, care va încasa 147 mil. euro fără TVA pentru construcţia celor 22 de kilometri de autostradă.

Conducerea SCT a mai decis să prelungească un împrumut de 19,5 mil. lei de la CEC Bank şi să demareze procedurile în vederea transferului acţiunilor societăţii la categoria I a bursei de la Bucureşti. La ultimul preţ de piaţă, de 8,9 lei/titlu, capitalizarea companiei se ridică la circa 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO