Burse - Fonduri mutuale

​SIF Muntenia plăteşte începând cu 1 august dividende de 36 mil. euro

 ​SIF Muntenia plăteşte începând cu 1 august dividende de 36 mil. euro

Autor: Andrei Chirileasa

19.07.2012, 15:07 4951

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat că începând cu data de 1 august va plăti atât dividendele din profitul pe anul trecut, aprobate în aprilie, cât şi dividendele suplimentare aprobate la începutul lunii iulie, valoarea totală a sumelor brute care vor merge către acţionarii societăţii ridicându-se la 164 mil. lei (36 mil. euro).

Acţionarii SIF Muntenia au aprobat în aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,081 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, de care vor beneficia acţionarii înregistraţi la data de 30 aprilie 2012.

La începutul lunii iulie, acţionarii companiei au aprobat ca aceasta să mai distribuie un dividend special de 0,122 lei/acţiune, din sumele rămase la dispoziţia SIF ca urmare a neridicării dividendelor cuvenite până în 2008 de către o parte dintre acţionari în termenul legal de trei ani. De acest dividend special beneficiază acţionarii înrgistraţi la Depozitarul Central la data de 23 iulie.

Miercuri, 18 iulie, a fost ultima zi în care investitorii puteau cumpăra acţiuni SIF4 pentru a beneficia de acest dividend special. Astfel se explică scăderea de 11,6% suferită joi de acţiunile SIF Muntenia.

După scăderea de joi, acţiunile SIF4 păstrează încă o creştere de 14,6% faţă de finalul anului trecut, când preţul era de 0,571 lei/acţiune. Trebuie avut în vedere însă că randamentul brut al celor două dividende distribuite de companie este de 35%. Astfel, cumulat, acţiunile SIF Muntenia le-au adus investitorilor un câştig brut de aproape 50% de la începutul anului. Creşterea acţiunilor a fost susţinută şi de luptele interne pentru controlul companiei şi de ridicarea pragului de deţinere de la 1% la 5%, care a permis acumularea de pachete mai mari de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels