Burse - Fonduri mutuale

Simcor pariaza pe vanzarile de materiale de constructii premium

Simcor pariaza pe vanzarile de materiale de constructii premium
29.08.2007, 19:02 37

Producatorul de materiale de constructii Simcor Oradea, listat pe piata RASDAQ, mizeaza pe cresterea standardelor de calitate cerute de clienti, astfel ca incearca sa isi orienteze vanzarile catre produse mai scumpe, dar de calitate mai buna.
Compania a anuntat de altfel recent lansarea unui nou tip de beton celulat autoclavizat (BCA).
"In urma unui studiu de piata efectuat de catre companie, am realizat lipsa unui material de constructii din gama premium. Apreciem ca acest segment va lua amploare tot mai mare pana in 2010. Aderarea la Uniunea Europeana face ca diferentierea producatorilor sa se faca in functie de calitatea materialelor oferite", a declarat Alina Tirla, director vanzari si marketing al companiei.
Produsul lansat de companie ofera un coeficient de transfer termic imbunatatit si are greutate redusa. Pretul noului produs este cu aproximativ 20% mai mare decat al BCA-ului clasic. "Cu toate ca noul produs este mai scump, diferenta de pret este amortizata in 3-5 ani prin reducerea costurilor de incalzire", a adaugat Tirla.
Anul trecut compania a vandut BCA in valoare de 77 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro) si estimeaza pentru anul acesta o crestere a vanzarilor de 10% la un total de 84 de milioane de lei. "Piata constructiilor a crescut cu 30% in ultimele 5 luni si apreciem ca aceasta crestere va fi sustinuta, cel putin pana in 2010. Cererea de BCA pe piata din Romania este de aproximativ 1,8 milioane de metri cubi pe an", a declarat Tirla.
Compania a inaugurat anul trecut o noua linie de taiere si infoliere a BCA-ului in valoare de 2 milioane de euro la fabrica din Oradea, a modificat cuptorul de la Medgidia penru a functiona cu gaz si are in plan pana la sfarsitul anului achizitia de mijloace de transport in valoare de 1,5 milioane de euro.
Valoarea totala a programului de investitii demarat de catre companie se ridica la peste 6 milioane de euro.
"Deoarece pentru clienti calitatea devine un criteriu tot mai important atunci cand aleg materialele de constructii, am decis sa investim in modernizarea fabricilor. Investitiile vor fi amortizate in 1,5 ani", a declarat Wolfgang Marko, directorul de investitii al companiei.
Compania detine doua fabrici de BCA, una la Oradea si una la Suceava cu capacitati de productie de 265.000 de metri cubi si respectiv 50.000 de metri cubi pe an. Piata de BCA din Romania este de 150 de milioane de euro.
Simcor este unul dintre principalii producatori de BCA. Compania are o cota de piata de 45% in Transilvania si de 10% la nivel national. Anul acesta, compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 17%, la valoarea de 251 de milioane de lei. "Principalele motive care vor determina cresterea cifrei de afaceri sunt marirea capacitatii de productie la fabrica din Oradea, majorarea pretului de piata al BCA-ului, precum si cresterea pietei constructiilor", a adaugat Tirla.
Simcor Grup comercializeaza materiale de constructii, seminee, cosuri de fum, mortare si adezivi, var, BCA, elemente prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, vanzarea marfurilor facandu-se prin intermediul propriilor retele de distributie.
In prezent Simcor Grup detine noua companii care desfasoara activitati in productia si livrarea materialelor de constructii, cu capital privat majoritar german si un numar de peste 600 de angajati. Principalii competitori ai Simcor Grup sunt companiile Macon Deva, Elpreco Craiova, Celco Constanta si Prefabricare Vest.
Principalul actionar in grupul de firme Simcor sunt omul de afaceri german Stache Lutz, care detine pachete de actiuni majoritare sau de control in aproape toate companiile grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels