Burse - Fonduri mutuale

Simona Cocoş, şefa Zentiva, cel mai mare producător de medicamente din România, a avut un venit brut de 1 mil. lei în 2022

Simona Cocoş, şefa Zentiva, cel mai mare producător de...

Autor: Georgiana Mihalache

10.04.2023, 00:00 264

Simona Cocoş, CEO al Zentiva România şi Moldova, cel mai mare producător de medicamente cu fabrici în România, a încasat un venit total brut de 1 milion de lei în 2022, valoare  apropiată faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul companiei. Lunar, venitul brut al CEO-ului Zentiva România a ajuns anul trecut la 16.800 de euro, din calculele ZF.

Din 2022, companiile listate la BVB publică remuneraţiile defalcate ale persoanelor din funcţiile de conducere. Simona Cocoş a preluat responsabilitatea coordonării Zentiva SA în octombrie 2009. Ea este absolventă a Facultăţii de Chimie, având şi o diplomă în management în cadrul Open University din Marea Britanie şi un MBA în afaceri şi economie în cadrul aceleiaşi universităţi. Începând cu 1995 a ocupat diferite funcţii în cadrul Sanofi România, care a deţinut şi Zentiva din 2009 până în 2018.

În prezent, Zentiva se află în portofoliul fondului de investiţii Advent International. Istoria din piaţa locală a Zentiva se întinde pe o perioadă de şase decenii, fabrica de medicamente Sicomed (actuala Zentiva) fiind înfiinţată în 1962. În România, Zentiva are două fabrici, peste 1.300 de angajaţi şi produce 162 de milioane de cutii de medicamente anual. Zentiva are o capitalizare bur­sieră de 1,3 mld. lei. Compania este deţinută în proporţie de 95,9% de Zentiva Group Praga.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO