Burse - Fonduri mutuale

Target Capital mai vede plus 15% pe ARS

25.07.2010, 23:40 27

AnaliŞtii casei de brokeraj Target Capital recomandă "păstrarea"titlurilor producătorului din industria aeronautică Aerostar Bacău(ARS) şi estimează un preţ ţintă de 1,063 lei/acţiune, cu aproape15% peste nivelul de închidere de vineri al acestor titluri, de0,925 lei.
"Compania a demonstrat rezistenţă la cea mai severă crizăeconomico-financiară din ultimele decenii, în contextulperformanţei industriei aeronautice europene, care a crescut cu5,8% în 2008 şi cu 0,7% în 2009, evoluţii superioare celorînregistrate de industria prelucrătoare. De asemenea, afacerilecompaniei au fost susţinute şi de deprecierea leului în raport cueuro pe parcursul crizei", se arată în raportul TargetCapital.
Aerostar este una dintre puţinele companii de la Bursă care aureuşit să înregistreze indicatori în creştere atât pe parcursulanului trecut, cât şi în primele şase luni din acest an. Astfel,afacerile Aerostar au urcat cu 15% în prima jumătate a anuluicurent, la 70,3 mil. lei (16,6 mil. euro), iar profitul net alcompaniei s-a majorat cu 44%, la aproape 2 mil. lei. În 2009,profitul producătorului de avioane militare şi civile şi componentepentru industria aeronautică şi de apărare a urcat cu 7,4%, laafaceri în creştere uşoară, cu 2,7%, până la 156,8 mil. lei (37mil. euro).
Analiza Target Capital a luat în calcul o creştere anuală aafacerilor Aerostar Bacău de 7,5% în următorii cinci ani şi o marjăbrută a profitului din exploatare de 7,25%, rezultând din analizacash-flowurilor un preţ ţintă de 0,96 lei/acţiune. Comparate cutitluri din acelaşi sector, acţiunile Aerostar sunt tranzacţionatela multiplii mult mai mici, respectiv un PER (n.red. - preţraportat la profit/acţiune) de 10, faţă de o medie de 17,5 în cazulcompaniilor asemănătoare din SUA şi un multiplu al vânzărilor dedouă ori mai redus în cazul Aerostar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO