Burse - Fonduri mutuale

Un fond al lui Mobius a cumpărat acţiuni BRD de 21 mil. dolari

Un fond al lui Mobius a cumpărat BRD de 21 mil. dolari

Autor: Roxana Pricop

22.03.2011, 19:19 81

Fondul de investiţiiTempleton Frontier Markets Fund, cu active de peste unmiliard de dolari şi administrat de Mark Mobius, avea investiţii de 21,7 milioane dedolari în acţiuni BRD la 28 februarie, reprezentând 2,06% din activulfondului, potrivit unui raport lunar emis de administratorulTempleton Asset Management.

Fondul nu avea înportofoliu acţiuni BRD la finele anului trecut. Înfebruarie, BERD a vândut 5% din acţiunile BRDpentru circa 107 mil. euro, printre cumpărători fiind fondurileamericane Artio Global, dar şi alte fonduri deinvestiţii.

Acţiunile BRD se află în topul celor mai mari zecedeţineri ale fondului de investiţii Frontier Markets, alături deacţiunile companiei petroliere KazMunaiGas, acţionarul majoritar alRompetrol, şi ale băncilor africane United Bank of Africa şi ZenithBank.

Fondul a mai deţinutacţiuni la BRD însă valoarea participaţiei nu eramai mare de câteva sute de mii de dolari, aşa cum arată rapoarteleanteriaore emise de administrator.

Expunerea totală a fondului peRomânia era la finele lunii februarie de 4,9% din activul net,adică peste 51 mil. euro. Fondul a mai cumpărat anul trecut acţiunila cele cinci SIF-uri, dar şi la Bursa de Valori Bucureşti, undedeţine circa 1,2% din capital.

FranklinTempletona preluatîn septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea (FP), cel mai marefond de investiţii local, cu active de 3,82 mld. euro. Şi FondulProprietatea a cumpărat în februarie acţiuni la bănci locale şiaustriece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO