Burse - Fonduri mutuale

Un producător de biciclete cu afaceri de 23 mil. euro vrea să se listeze la Sibex

Autor: Mediafax

24.10.2010, 23:29 44

Producătorul de biciclete Eurosport DHS Deva, deţinut deinvestitori chinezi şi germani, este interesat să atragă fonduridin piaţa de capital prin listarea pe piaţa Sibex. "În principiuvom investi fondurile pentru dezvoltarea firmei, continuându-nepolitica de investiţii pe termen lung. Până în prezent, profitulobţinut a fost reinvestit în totalitate, astfel că valoarea totalăa investiţiilor realizate în România se ridică la peste 20 demilioane de euro", a declarat Nicoleta Vătămanu, manager trading laEurosport DHS.

Şeful Departamentului Emitenţi din cadrul Sibex, Adina Băcilă, aafirmat că bursa a avut o primă întâlnire cu reprezentanţiicompaniei şi consideră că Eurosport DHS ar fi un emitent atractivpentru investitori. DHS a fost înfiinţată în 1999 de investitorichinezi persoane fizice. În 2006, grupul german Prophete a intratîn acţionariat prin achiziţia unui pachet de 30% din capital, iarîn 2008 şi-a majorat participaţia la 40%.

Eurosport DHS Deva a înregistrat în primele şase luni afaceri de72,6 milioane de lei, în creştere cu 24,2% faţă de nivelul dinaceeaşi perioadă a anului trecut, de 58,44 milioane de lei, şi aobţinut un profit net de 1,13 milioane de lei, cu 30% mai mic decâtcel din primul semestru din 2009, de 1,62 milioane de lei. Companiaestimează pentru acest an o cifră de afaceri netă de aproximativ100 de milioane de lei. Din grupul DHS mai fac parte firmele DHSBike Parts, care se ocupă cu comercializarea pieselor de schimbpentru biciclete, şi DH Sport, care produce roţi pentrubiciclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO