Burse - Fonduri mutuale

Update: Copos vrea să delisteze compania Athenee Palace Bucureşti, la care deţine 65% prin grupul Ana

Update: Copos vrea să delisteze compania Athenee Palace...

Autor: Liviu Popescu

23.06.2020, 11:12 857

Precizare: Athenee Palace Bucureşti nu administrează hotelul Athenee Palace din Capitală, aşa cum ZF a anunţat astăzi.

Athenee Palace Bucureşti, simbol bursier ATPA, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că va convoca acţionarii pe 28 iulie 2020 pentru a aproba delistarea companiei care la cel mai recent preţ de tranzacţionare are o capitalizare de 11,7 milioane lei.

Astfel, omul de afaceri George Copos, cel care controlează Ana Hotels, acţionar majoritar al Athenee Palace, este convocat de Consiliul de Administraţie pentru a vota delistarea unei companii prezentă la bursa romanească din 1997.

Convocatorul publicat la Bursă este semnat de Mateiaş Liliana-Rodica, Preşedinte şi Director General al Athenee Palace. Decizia de a convoca AGA a venit ca urmare a şedinţei Consiliului de Administraţie al Athenee din 22 iunie 2020.

De asemenea, acţionarii Athenee Palace, adică Ana Hotels cu 45%, Ana Holding Limited cu 19%, dar şi alţi investitori cu un total de 35%, sunt chemaţi să aprobe şi preţul unei acţiuni care urmează să fie achitat în cazul retragerilor din cadrul societăţii.

Athenee Palace Bucureşti este listată pe segmentul de tranzacţionare AeRO, cu o lichiditate foarte scăzută, de doar 4.000 lei anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO