Business Construct

Afacerile Siceram au crescut cu 7% în S1, un avans similar fiind aşteptat pentru tot anul

Afacerile Siceram au crescut cu 7% în S1, un avans similar fiind aşteptat pentru tot anul

În anul 2008, compania a finalizat şi o unitate nouă de producţie a ţiglelor printr-un proiect care a absorbit fonduri de 16 milioane de euro

Autor: Ioan Dornescu

04.08.2015, 00:05 480
Producătorul de materiale de construcţii Siceram Sighişoara a finalizat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 34 de milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de perioada similară din 2014, iar în contextul evoluţiei pozitive a sectorului rezidenţial, compania estimează că avansul va fi conservat şi în partea a doua a acestui an.
 
„Am încheiat primul semestru cu o majorare de 7% a cifrei de afaceri, iar această creştere se va menţine probabil până la sfârşitul anului. Creşterea a venit din avansul livrărilor de ţiglă ceramică, unde am crescut capacitatea de producţie cu 15%. Ponderea livrărilor de ţiglă în totalul afacerilor a crescut, fiind aproape egală cu cea a cărămizilor, unde capacitatea de producţie a rămas constantă“, a declarat pentru ZF Nicolae Neag, directorul comercial al companiei.
 
Compania va finaliza în această toamnă o investiţie de peste 1 milion de euro în modernizarea uscătorului de la fabrica de cărămizi, proiect care vizează îmbunătăţirea calităţii produselor şi care va genera o creştere de câteva procente a capacităţii de producţie.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO