Business Construct

Antreprenori locali. Bilka se uită spre o fabrică în străinătate. „Avem mai multe piste pentru a ieşi în afară, sperăm să prindă contur în 2024“

Horaţiu Ţepeă, acţionarul producătorului de acoperişuri Bilka

Horaţiu Ţepeă, acţionarul producătorului de acoperişuri Bilka

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.03.2024, 16:40 172

După investiţii de 35 mil. euro, Bilka a finalizat anul trecut fabrica de produse industriale, iar primele comenzi au fost deja livrate atât pentru proiecte din ţară, cât şi peste graniţe Pentru 2024, compania a bugetat pentru export o cifră de 50 mil. euro, faţă de 40 mil. euro în 2023.

Producătorul de acope­rişuri Bilka din Braşov, deţinut de Horaţiu Ţepeş, şi-a majorat cu 7% cifra de afaceri, încheind anul 2023 cu un rezultat de 248 de milioane de euro. În volu­me vândute, creşterea a fost de 25%.

„Anul trecut, focusul principal al companiei în ceea ce priveşte cifrele a fost pe consolidarea cotei de piaţă şi păstrarea unei marje de profit de 10%. Această strategie ne-a permis să ne atingem obiec­tivele şi ne propunem să continuăm pe aceeaşi linie şi în 2024, concen­trându-ne pe expansiunea pe pieţele externe, dar şi pe o creştere pe intern din punct de vedere valoric şi cotă de piaţă“, spune Horaţiu Ţepeş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO