Business Construct

Antreprenori locali. Horaţiu Ţepeş, Bilka: Investiţia estimată la 20 mil. euro pentru noua fabrică va ajunge de fapt la 35 mil. euro, din cauza scumpirilor

Antreprenori locali. Horaţiu Ţepeş, Bilka: Investiţia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.07.2023, 00:07 1153

Producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, care are în derulare construcţia unei noi fabrici, se concentrează anul acesta pe finali­zarea proiectului, care ar fi trebuit deja să fie funcţional, şi aproape de momentul bilanţului estimează o valoare finală a investiţiei cu 75% peste ceea ce fusese prognozat.

„Planul iniţial pentru fabrica nouă a fost de 20 mil. euro, însă la final vom ajunge cu investiţia la 35 mil. euro. Asta pentru că între timp s-au scumpit utilajele, materialele de construcţii, mâna de lucru, am refăcut contractele şi am acceptat noi termeni de nenumărate ori“, a spus Horaţiu Ţepeş.

Fabrica nouă este parte a unui plan mai amplu de investiţii, demarat după ce în urmă cu câţiva ani compania a achiziţionat platforma industrială Hidromecanica 2 Braşov, din vecinătatea halelor deja deţinute, pentru a se extinde.

Bilka a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,15 mld. lei după o creştere de 3% comparativ cu anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO