Business Construct

Dezvoltatorii de birouri pregătesc şase noi clădiri până în 2025

Dezvoltatorii de birouri pregătesc şase noi clădiri...

Autor: Bogdan Alecu

18.05.2023, 00:07 1493

Activitatea de dezvoltare de office din Bucureşti dă semne de dezgheţare şi în construcţie sunt proiecte de birouri cu o suprafaţă totală de 139.400 mp închiriabili, în timp ce alte clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 300.000 mp se află în diferite etape de planificare, dezvoltatorii fiind în aşteptarea rezolvării problemelor urbanistice din oraş.

U-Center II, EXPO II sau ARC sunt unele dintre cele mai importante clădiri a căror livrare este progra­mată până la sfârşitul anului 2024, în timp ce pentru 2025 planurile de dezvoltare sunt încă necu­noscute, având în vedere problemele legate de autorizare din Bucureşti.

Zona de Centru-Vest - Politehnica, Orhideea, Cotroceni - a devenit cea mai mare subpiaţă de birouri din Bucureşti, depăşind astfel pentru prima dată zona Barbu Văcărescu-Floreasca, după livrările de proiecte din trimestrul 1 şi, având în vedere planurile anunţate de dezvoltatori, situaţia se va menţine pe termen mediu, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Astfel, oferta de birouri din Bucureşti în primul trimestru a constat în a doua fază a proiectului mixt One Cotroceni Park – 34.500 mp închiriabili –, dezvoltat de One United Properties în zona Centru-Vest şi, de asemenea, a clădirii Muse (7.500 mp închiriabili) din Expoziţiei.

Stocul de birouri din Bucureşti a ajuns astfel la 3,35 milioane metri pătraţi la sfârşitul trimestrului întâi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO