Business Construct

Două penthouse-uri pe Barbu Văcărescu şi o vilă în Dorobanţi, printre cele mai scumpe locuinţe vândute în 2022

Două penthouse-uri pe Barbu Văcărescu şi o vilă în...

Autor: Bogdan Alecu

29.07.2022, 00:07 6598

Penthouse-urile din zona de nord a Capitalei, dar şi vilele din Primăverii sau Aviatorilor au fost cele mai scumpe imobile tranzacţionate în primele şapte luni din 2022, conform unei analize a ZF.

Cele 12 imobile rezidenţiale însumează tranzacţii de aproape 30 mil. euro, din care mai bine de o treime reprezintă cele două penthouse-uri din proiectul One Verdi Park dezvoltat de One United pe Barbu Văcărescu. Cele două au fost vândute către un investitor român, într-o tranzacţie de peste 12 mil. euro. Construcţia proiectului este programată a fi gata în trimestrul al patrulea al acestui an. La capitolul vile, cea mai scumpă vândută în 2022 este una din Dorobanţi, zona  Capitale, care s-a vândut cu 4,5 mil. euro, având o suprafaţă construită de 1.300 mp şi un teren de 750 mp.

Cei de la compania de consultanţă imobiliară Regatta spun că a mai fost vândut un penthouse în zona Primăverii cu 2,35 mil. euro, iar în cadrul One Mircea Eliade, proiectul rezidenţial de pe Calea Floreasca, s-a vândut unul cu 2,4 mil. euro.

Dintre cele mai scumpe 12 imobile rezidenţiale tranzacţionate în 2022, cinci sunt aparta­mente, cu patru sau cinci camere, trei sunt vile şi patru sunt penthouseuri.

Cel mai scump apartament vân­dut este unul cu patru camere în proiectul One Modrogan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO