Business Construct

Esplanada are un PUZ şi aşteaptă studiile de fezabilitate. Primăria vrea să facă centre culturale şi parcări subterane pe terenul aflat la doi paşi de Piaţa Unirii

Esplanada are un PUZ şi aşteaptă studiile de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.03.2019, 00:07 4486

Terenul Esplanada este situat vizavi de Tribunalul Bucureşti, lângă Biblioteca Naţională a României şi Teatrul de Operetă Ion Dacian.

Terenul de peste zece hectare de pe Bulevardul Uni­rii din Bucureşti cunoscut sub numele „Esplanada“ are un plan urbanistic zonal, aprobat la sfârşitul lunii ianuarie de Primăria Capitalei, însă instituţia mai aşteaptă ca terenul să treacă din proprietatea statului în cea a primăriei, pentru a putea începe lucrările la un proiect imobiliar.

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Ur­ba­nism şi Amenajare a Teritoriului a avizat şi a supus apro­bă­rii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, PUZ Sector 3 Bucureşti, care cuprinde şi reglementează şi zona sus-men­ţionată (Esplanada – n. red.). Proiectul a fost apro­bat în şedinţa CGMB din 31 ianuarie 2019. De asemenea, în lu­na decembrie 2018, Primăria Municipiului Bucureşti a de­pus cererea în vederea obţinerii certificatului de urbanism de la Primăria Sectorului 3 aferent investiţiilor pe care inten­ţionează să le propună pe amplasament“, se arată în răspunsul transmis de reprezentanţii Primăriei Capitalei la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO