Business Construct

Olympus, cel mai mare exportator de lactate, investeşte peste 40 mil. euro într-un centru logistic

Olympus, cel mai mare exportator de lactate,  investeşte...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.09.2023, 00:07 1923

Olympus, al treilea cel mai mare producător de lactate din România, investeşte peste 40 de milioane de euro în construcţia unui centru logistic la Hălchiu, judeţul Braşov, acolo unde se află şi fabrica construită în 2011.

Centrul logistic va avea o suprafaţă totală construită de 13.500 mp se află în faza de construcţie, urmând să fie pus în funcţiune etapizat începând cu luna ianuarie 2024. Până la finalul anului viitor, acesta va fi complet funcţional şi integrat cu fabrica de lactate deţinută de companie în imediata vecinătate.

Acesta va deservi piaţa locală, precum şi toate ţările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, printre care Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Bulgaria şi Serbia.

De altfel, Fabrica de Lapte Brasov, compania care produce brandul Olympus, este cel mai mare exportator de lactate, iar circa 40% din producţia fabricii din Hălchiu merg la export. Fabrica a fost deschisă în 2011 după o investiţie iniţială de 55 mil. euro. În cei 12 ani de activitate, investiţiile totale au ajuns la peste 140 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO