Business Construct

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a bugetat pentru 2024 afaceri de 30 mil. Euro

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a...

Autor: Laurentiu Cotu

27.01.2024, 00:05 192

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro al concernului turc Yildiz Entegre, a bugetat pentru acest an afaceri de apro­xi­mativ 30 mil. euro şi investiţii de 1 mil. euro. „Pentru anul 2024 am pregătit un buget ceva mai rezervat, de aproximativ 30 de milioane de euro cifră de afaceri. Ca buget de in­vestiţii, mergem cu un ne­ce­sar constant de a­proxi­mativ 1 milion de euro anual“, a declarat pentru ZF Transil­vania Bogdan Bul­garia, managing direc­tor pentru Europa de Est al grupului CONSOLIS.

Dintre proiectele de in­vestiţii derulate de com­pa­nie în 2023, cel mai im­por­tant a fost creşterea cu 30% a capacităţii de de­po­zi­tare. În primul tri­mestru din 2023, ASA CONS a finalizat in­sta­­la­rea unei baterii de pa­nouri fotovoltaice pe o par­te din halele de pro­ducţie, pa­nouri care au început să producă energie verde din luna februarie. Panourile au fost prevăzute să compen­seze 30-40% din consumul nominal de energie al fabricii. Anul trecut, compania a fost implicată în mai multe proiecte importante, precum centre logistice pentru marii dezvoltători din acest do­meniu - CTP sau WDP, magazine din reţeaua Dedeman, hale de producţie şi depozitare din domeniul food, cum ar fi Tymbark, Fuchs şi BHS (Hell energy drink).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO