Business Construct

Stiri: Divizia imobiliara a Rabobank tatoneaza piata locala

26.04.2007, 19:00 49

Compania Bouwfonds Property Management, divizia de investitii imobiliare a bancii olandeze Rabobank, intentioneaza sa investeasca 25 de milioane de euro anul viitor intr-un proiect rezidential cu circa 100-150 de case intr-un oras din provincie.
"In prezent studiem sectorul rezidential din Romania si suntem interesati sa deschidem un birou in Bucuresti la sfarsitul anului 2007- inceputul anului 2008, pentru ca piata imobiliara din Romania se dezvolta foarte repede", a declarat Han P.T.M. Joosten, director market research la Bouwfunds Property Management. Compania este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Olanda si intentioneaza sa dezvolte proiecte imobiliare in joint-venture cu o companie romaneasca.
"Strategia noastra este de a crea parteneriate cu dezvoltatorii locali si in momentul in care vom lua decizia sa deschidem biroul vom angaja manageri romani care sa conduca activitatile din Romania", precizeaza Joosten.
Pentru ca piata din Bucuresti este foarte aglomerata, olandezii iau in considerare o investitie intr-unul dintre orasele dezvoltate din provincie. "Primul proiect rezidential de pe piata romaneasca ar putea incepe anul viitor intr-unul dintre marile orase din Romania. Ansamblul va avea circa 100-150 de locuinte, echivalentul unei investitii de circa 25 de milioane de euro", afirma Joosten.
Compania si-a extins in ultimii ani activitatile din Europa Centrala, iar anul trecut a intrat pe piata din Ungaria. Banca Rabobank nu este prezenta pe piata locala, singurele banci olandeze care deruleaza activitati in Romania fiind ING Bank si ABN Amro.
Bouwfunds Property Management este prezenta in tari precum Germania, Spania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Suedia, Belgia, Olanda sau Luxemburg si a vandut anul trecut circa 10.700 de case. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 2,2 miliarde de euro si un profit inaintea taxelor de 107 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels