Business Hi-Tech

Apple face istorie: Pentru prima oară, o companie ajunge la o valoare de 800 de miliarde de dolari, cât Walmart, General Electric, Pfizer şi Kraft Heinz combinat

Apple face istorie: Pentru prima oară, o companie ajunge...

Autor: Ştefan Stan

10.05.2017, 18:52 1215

Apple este una dintre puţinele companii de tehnologie care a împins bursele anul acesta, scrie Financial Times.

Marţi, valoarea producătorului de iPhone-uri a trecut de 800 de miliarde de dolari pentru prima oară în istorie, fiind peste valoarea Walmart, General Electric, Pfizer şi Kraft Heinz combinat, şi pentru prima dată când o companie din SUA a atins acest prag.

Acţiunile companiei au crescut cu aproape o treime anul acesta, şi s-au bucurat de un avans meteoric după ce iPhone-ul a început să schimbe piaţa de telefoane mobile în 2007. De atunci, acţiunile au avut un profit de peste 870% pentru acţionari.

În timp ce o mare parte din câştiguri a fost propulsată de popularitatea iPhone-ului, o introducere recentă a buyback-ului de acţiuni finanţat pe datorie, şi dividendele, a atras o serie de investitori. Unul dintre investitorii vedetă este Warren Buffett.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels