Business Hi-Tech

Babis Mazarakis a fost numit preşedintele CA-ului de la fostul Cosmote România

Babis Mazarakis a fost numit preşedintele CA-ului de la...

Autor: Adrian Seceleanu

21.03.2016, 00:02 510

Babis (Charalampos) Mazarakis, directorul financiar al grupului elen OTE, a fost numit în luna ianuarie, pen­tru un mandat de trei ani, pre­şe­dinte al Consiliului de Ad­mi­nistraţie al Tele­kom România Mobile Commu­ni­ca­tions, fostul Cosmote, una dintre com­pa­niile membre ale grupului Te­le­kom Ro­mâ­nia, conform unui docu­ment pu­blicat de operator în Moni­torul Oficial.

„Se aprobă numirea lui Charalam­pos Mazarakis ca preşedinte al Con­siliu­lui  de Administraţie, începând cu data de 18.01.2016,  pentru un  mandat  de 3 ani, până la 18.01.2019“, conform sursei citate. Mazarakis l-a înlocuit pe Zacharias Piperidis, fost director ope­ra­ţional al OTE, care a încetat din via­ţă în luna noiembrie a anului trecut.

Babis Mazarakis a preluat funcţia de preşedinte al CA în locul lui Pipe­ri­dis şi la alte companii din grupul Tele­kom România, respectiv Tele­mobil (Zapp), E-Value International şi Ger­ma­nos Telecom, conform da­te­lor din Mo­ni­torul Oficial. La Telekom Ro­mâ­nia Communications (fostul Rom­tele­com), cea mai mare companie din grup, preşedintele CA este Mi­chael Tsamaz, CEO şi preşedinte al grupului OTE.

Grupul german Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România prin intermediul grupului elen OTE. Anul trecut grupul Telekom România a avut venituri de aproape 1 mld. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 205 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO