Business Hi-Tech

Connex: accentul va fi pus pe 3G

30.09.2005, 19:36 16

In urmatoarea perioada, Connex va pune accent pe dezvoltarea serviciilor bazate pe tehnologia 3G, acestea reprezentand "viitorul afacerii" in Romania a operatorului de telefonie mobila, a declarat Arun Sarin.

"Tehnologia 3G reprezinta viitorul in afacerea noastra. Am investit si vom continua sa investim in aceasta zona pentru a furniza clientilor nostri servicii speciale, cum ar fi pachete cu mai multe minute la un pret mai bun si Internet wireless in banda larga", a explicat Sarin. El a amintit de televiziunea pe telefonul mobil, de accesul la muzica in format digital si de toate beneficiile oferite de telefonia de generatia a treia. Seful Vodafone a fost acompaniat de presedintele si directorul de operatiuni (COO) al Connex, Ted Latimore, care a spus la randul sau ca operatorul doreste sa recastige pozitia de lider pe piata romaneasca, iar acest lucru se va intampla datorita noilor servicii. "Nu spun ca numerele nu sunt importante, insa e important si ce tip de clienti ai. Un client 3G cheltuieste de 3-5 ori mai mult decat un abonat GSM. Iar un abonat GSM cheltuieste de 3-5 ori mai mult decat un client prepaid", a asigurat el.

Oficialii companiei au aratat ca asteptarile in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei de generatia a treia au depasit asteptarile, dar nu au dorit sa ofere informatii concrete cu privire la numarul de clienti pe acest segment. La finele lunii iunie, Connex avea in total peste 5,2 milioane de clienti.

Connex a raportat in 2004 venituri de 686 mil. $ (553,5 mil. euro) si profit operational de 226 mil. $ (182 mil. euro), avand 4,91 milioane de abonati la final de an. Vodafone nu a facut publice rezultatele financiare ale Connex pe anul in curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO