Business Hi-Tech

Cyber Monday "la ei" şi la noi: ce reduceri promit giganţii din retailul mondial

Cum se ţine Cyber Monday la giganţii comerţului mondial: ce reduceri se promit "la ei" faţă de ce a fost la noi

Autor: Radu Racu

28.11.2011, 17:20 1648

După nebunia din weekend, declanşată de reducerile din Blcak Friday - Vinerea Neagră, retailerii se aşteaptă luni la vânzări record, mai ales în zona IT, prima zi a acestei săptămâni fiind poreclintă Cyber Monday.

Visa Europe se aşteaptă ca luni, 28 noiembrie, să fie cea mai aglomerată zi din an pentru cumpărăturile pe internet în Europa, posesorii de carduri Visa urmând să cheltuiască online peste 510 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit.


Cei mai mari retaileri din SUA au afişat deja preţurile cu care speră să egaleze vânzările de vineri, scrie Yahoo News.

Wal-Mart, cel mai mare lanţ de hipermarketuri de pe continentul nord-american, a pus cap de afiş un televizor LCD HD cu diagonala de 81 de centimetri la 249 de dolari şi console Xbox cu un pachet de jocuri incluse, la 319 dolari. Toate produsele de peste 45 de dolari sunt livrate gratuit.

Cel mai mare rival al Wal-Mart, reţeaua Target promovează o tabletă Sony la 500 de dolari şi promite reduceri de cel puţin 30% la o gamă de gadgeturi.

Sam's Club, reţeaua de magazine cash&carry deţinută de Wal-Mart, are o ofertă similară pentru televizoare de 81 de inci, şi mai pune la bătaie un model de laptop Asus cu procesor i5, la 479 de dolari.

Microsoft vinde pe site-ul propriu un laptop Samsung cu procesor i5 la 499 de dolari, preţ redus de la 799 de dolari. Consolele Xbox se vând cu 200 de dolari iar senzorul kinect cu 100 de dolari.

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, vinde tableta Kindle cu 79 de dolari în prima versiune şi cu 199 de dolari modelul Fire. Totodată, consola Xbox 360, alături de jocurile Fable III şi Halo Reach, costă 200 de dolari.

Cronica unei Black Friday în România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO