Business Hi-Tech

Ericsson face legatura intre GSM si CDMA

20.03.2003, 00:00 22

Daca afacerile va poarta pe meleaguri americane sau asiatice unde GSM nu este standardul cel mai popular de telefonie mobila, veti putea totusi sa va utilizati telefonul. Cel putin asa a demostrat Ericsson, compania care dupa ultimele studii de piata este cel mai mare producator mondial de echipamente pentru retelele de telefonie mobila.
Compania a prezentat la New Orleans, in cadrul targului CTIA Wireless, sistemul Ericsson Instant Talk care, daca este instalat in reteaua operatorilor de telefonie mobila, permit unui utilizator de telefon GSM sa comunice cu un altul aflat in retea CDMA2000 (Code Division Multiple Access).
Noua tehnologie, numita push-to-talk, transforma telefonul mobil intr-un fel de walkie-talkie iar posesorul sau poate contacta rapid numerele preferate din agenda sa personala.
Oficialii Ericsson spun ca noua tehnologie poate fi de mare folos atat angajatilor unei companii care se afla in deplasari de serviciu dar si persoanelor individuale care doresc sa ia legatura mai rapid cu prietenii sau familia.
Unul dintre ultimele modele de telefoane mobile scoase pe piata de Sony Ericsson, P800, este deja echipat cu un buton push-to-talk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels