Business Hi-Tech

Estul Europei, o afacere buna pentru Flamingo Computers

23.04.2001, 00:00 15



Grupul Flamingo Computers a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2001, care in totalitate urmeaza tendinta ascendenta inregistrata pe tot parcursul anului trecut.

Astfel, in perioada amintita, cifra de afaceri a grupului a depasit 10,5 milioane de dolari inregistrand o crestere cu 46% fata de trimestrul intai al anului trecut si un plus de aproximativ un milion de dolari peste estimarile initiale.

Aceste rezultate au fost realizate in proportie de 20% prin exporturi de produse IT in tarile din estul Europei unde Flamingo International, compania de distributie regionala din cadrul grupului Flamingo, opereaza direct prin filiale (Bulgaria, Croatia, Macedonia, Republica Moldova si Ungaria).

Fata de perioada ianuarie-martie 2000, in primele trei luni ale anului 2001 profitul a crescut cu 23% in termeni reali. Activitatea principala a firmei, distributia de produse IT, a contribuit in primul trimestru al anului 2001 cu mai mult de 65% din totalul cifrei de afaceri inregistrate de Flamingo.

Productia si vanzarile de PC-uri marca Flamingo au crescut cu 83% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, vanzarile prin reteaua proprie de magazine specializate IT Flamingo au inregistrat o crestere de circa 50%.

In perioada ianuarie-martie 2001, au fost inaugurate inca trei magazine specializate IT Flamingo in Bucuresti, o filiala Flamingo in tara si o subsidiara in afara Romaniei. Extinderea grupului a condus la crearea a 35 noi locuri de munca, in prezent numarul total al angajatilor depasind 400.

Surf.ro, serviciul ISP oferit de Flamingo Computers a avut si el o evolutie similara, inregistrand o crestere de 250% fata de trimestrul intai al anului 2000, respectiv 45% fata de ultimele trei luni ale aceluiasi an. In prezent, serviciul este utilizat de peste 3.000 de abonati.

Pagina web principala a grupului Flamingo, www.flamingo.ro, a inregistrat in primele trei luni ale anului o medie de peste 1.500 vizitatori unici pe zi. Alte pagini ale grupului por fi gasite la adresele www.flamedia.ro (site-ul agentiei de media) si www.surf.ro (site-ul serviciului ISP).

Infiintata in 1994, Flamingo Computers a reusit sa devina in cativa ani unul din liderii pietei IT din Romania, activand la nivel local atat ca distribuitor broad-line, cat si ca retea de magazine IT specializate si producator de PC-uri sub propria marca. Activitatile adiacente distributiei IT includ servicii ISP, tehnice si programe de upgrade.

Incepand cu anul 1999, Flamingo si-a extins activitatea in sase tari din Europa de Est. In acest an, compania intentioneaza deschiderea a inca doua filiale cu retele de distributie in Iugoslavia si in Bosnia.

"Pana la sfarsitul anului, preconizam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 45-50%, pe baza anuala", a declarat Ziarului Financiar Marius Ghenea, directorul general al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24