Business Hi-Tech

Fondurile europene, cheie pentru proiectele de IT din toată regiunea

Fondurile europene, cheie pentru proiectele de IT din toată regiunea

Sorin Mîndruţescu: „Cred că «the name of the game» în toată regiunea sunt fondurile europene. De modul în care noi vom reuşi în România procesul respectiv (de atragere a fondurilor europene - n. red.) va depinde şi volumul de proiecte generate din piaţă“

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2015, 00:08 1509

Numărul şi amploarea proiectelor de IT din România şi din celelalte ţări din regiune vor fi influenţate puternic de abilitatea de a atrage sau nu fonduri europene, care se conturează a fi una dintre cele mai importante surse de finanţare pentru asemenea investiţii.

“Cred că «the name of the game» în toată regiunea sunt fondurile europene. De modul în care noi vom reuşi în Româ­nia procesul respectiv (de atra­gere a fondurilor europene - n. red.) va depinde şi volumul de proiecte gene­rate din piaţă”, a declarat într-un inter­viu pentru ZF Sorin Mîndruţescu, di­rec­­torul general al subsidiarei locale a gigan­tului american Oracle, una dintre cele mai mari companii de soft din lume, care are peste 3.100 de angajaţi pe plan local.

Mîndruţescu spune că a observat că toate guvernele sunt preocupate de îmbunătăţirea colectării taxelor. “Sunt multe iniţiative interesante, de exemplu am văzut una în Croaţia în ce priveşte implementarea unei soluţii unice la casierie, la toate casieriile din Croaţia. Proiectul prevede ca atunci când bonul fiscal este emis toate datele să fie colectate. Colectarea taxelor este un subiect care preo­cupă toată regiunea“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO