Business Hi-Tech

HP: Divizia IT poate fi condusa ca o afacere

28.09.2005, 18:48 32

Gigantul american Hewlett-Packard (HP) promoveaza in Romania o solutie care permite managementul diviziei IT si a proiectelor legate de tehnologie intr-un mod similar celui in care se gestioneaza orice alta divizie a companiei.

"Orice manager stie cum sa conduca o divizie a companiei, insa departamentul IT are reguli specifice, procese si proceduri, care in general sunt dificil de controlat", a explicat pentru ZF Gur Nedivi, manager al diviziei de software a HP.

Apeland la IT Service Management (ITSM), un manager poate observa costurile si beneficiile diviziei IT, performantele angajatilor, se pot analiza si gestiona proiectele IT ale companiei si asta fara a avea neaparat cunostinte IT. Implementand o astfel de solutie, managerul are mai mult control asupra diviziei IT, poate urmari alocarea bugetelor si executarea proiectelor, poate evalua la timp productivitatea fiecarui angajat, optimizand activitatea diviziei si scurtand perioadele de recuperare a fiecarei investitii.

"Dupa crahul dot-com nu au mai existat nici increderea deplina in divizia IT, nici bugetele nelimitate pentru tehnologie. O astfel de solutie devine absolut necesara petnru companiile care au activitati importante si complexe in IT&C", a explicat Gur Nedivi. Solutia HP imbina sistemul de automatizare a proceselor din segmentul IT cu un set de procedee standard - best practices - adunate de specialistii companiei din fiecare domeniu al industriei.

"Urmand pas cu pas aceste reglementari, procesele devin mai eficiente si mai usor de urmarit", a declarat oficialul HP.

Bineinteles, tocmai managerii IT vor fi primii nemultumiti de o astfel de solutie care le va impune un control suplimentar asupra activitatii. Cu toate acestea, este in interesul lor sa implementeze o astfel de solutie, spun oficialii HP. "Costurile mari ale diviziilor IT ii fac deseori pe manageri sa decida sa apeleze la servicii de outsourcing, renuntand practic la proprii angajati pentru IT", a explicat Nedivi.

Pe piata locala, partenerii HP pentru implementarea acestor solutii sunt Crescendo, S&T si Net Consulting, iar aceste firme aduna de asemenea seturi de proceduri (best practices) pentru piata autohtona, a spus Nedivi.

Solutia pentru managementul diviziei IT vizeaza in special companiile care au o infrastructura IT bine dezvoltata si de care depind in mare masura: bancile, operatorii de telefonie mobila, alte segmente ale industriei, precum si cele care au procese complexe de supravegheat continuu (comert electronic etc.).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels