• Leu / EUR4.7748
  • Leu / GBP5.7369
  • Leu / USD4.4026
Business Hi-Tech

Interviu exclusiv ZF. Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone/UPC: Atenţie să nu ajungem dintr-o extremă în alta în consolidarea pieţei de telecom

Interviu exclusiv ZF. Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone/UPC: Atenţie să nu ajungem dintr-o extremă în alta în consolidarea pieţei de telecom

Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone şi UPC România: Nu sunt împotriva consolidării pieţei, pentru că atunci când ai jucători cu o poziţie suficient de stabilă ei pot avea o perspectivă pe termen lung, ceea ce ar ajuta întreaga piaţă şi acest lucru ar avea sens şi pentru consumatorii din România. O consolidare a pieţei are sens.

Autor: Adrian Seceleanu

19.08.2019, 00:08 2472

România ar trebui să se asigure că o eventuală nouă reducere a numărului de operatori nu va duce la întărirea dominaţiei unor companii şi la diminuarea opţiunilor pe care le au consumatorii.

O reducere a numărului de ju­cători de pe piaţa de telecom ar putea duce la formarea unor grupuri stabile de com­panii, care vor avea confortul să investească pe termen lung în costisitoarele proiecte de extindere a infrastruc­turii de fibră optică şi de construcţie a noilor reţele 5G, dar autorităţile ar trebui să fie atente la detalii atunci când aprobă tranzacţiile pentru ca gradul de competiţie să nu scadă şi consumatorii să nu aibă de suferit, apreciează şeful Vodafone România.

„În ce priveşte o nouă reducere a numărului de jucători de pe piaţa de telecom din România, totul depinde de condiţiile din respectivele tranzacţii, practic trebuie să verificăm ca nu cumva astfel să întărim poziţia dominantă a unor jucători pe piaţă, dacă pot să spun aşa, pentru că trebuie să fim siguri că toţi consumatorii au şanse egale de a alege ce furnizor de servicii îşi doresc. Acest lucru este unul extrem de important în discuţia despre o nouă consolidare a pieţei“, a declarat într-un interviu exclusiv cu ZF Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă.

Ea a oferit acest răspuns fără a menţiona numele niciunei companii atunci când a fost întrebată cum comentează informaţiile ZF conform cărora Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă, şi RCS&RDS / Digi, liderul pieţei de servicii TV şi net fix, negociază achiziţia grupului Telekom România de la acţionarii majoritari - gigantul german Deutsche Telekom şi grecii de la OTE.

Conform informaţiilor ZF, banca de investiţii Barclays a primit mandat pentru găsirea unui cumpărător, iar principalele entităţi interesate sunt Orange România şi RCS&RDS. DT şi OTE speră ca un acord de vânzare să fie încheiat rapid, până la finele lunii august.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7748
Diferență: 0,1132
Ieri: 4.7694
Azi: 4.4026
Diferență: 0,0591
Ieri: 4.4000
Azi: 5.7369
Diferență: 0,1257
Ieri: 5.7297
Azi: 4.4844
Diferență: 0,0089
Ieri: 4.4840