Business Hi-Tech

Japonezii de la Funai intră oficial pe piaţa din România. Ce vânzări ţintesc în primul an din televizoare şi sisteme Blu-Ray

 Japonezii de la Funai intră oficial pe piaţa din România. Ce vânzări ţintesc în primul an din televizoare şi sisteme Blu-Ray

Japonezii vor aduce pe piaţă şi un sistem care poate rula atât casete video, cât şi discuri DVD, pe care le poate transfera pe un hard disk încorporat.

Autor: Adrian Seceleanu

06.04.2012, 00:04 2629

Compania japoneză Funai, unul dintre cei mai mari producători mondiali de electronice de consum, estimează că pentru acest an vânzări de 3 mil. euro în România, odată cu deschiderea unei reprezentanţe oficiale, a declarat Barbu Alexandrescu, director de vânzări al firmei pentru România, Bulgaria şi Balcani.

Compania se aşteaptă să înregistreze cele mai mari vânzări pentru gama de televizoare cu LED din seria Katana, cu diagonale între 19 şi 40 de inchi (între 47 şi 102 cm), dar va aduce în ofertă şi sisteme Blu-Ray. "Partenerii noştri de distribuţie sunt RHS şi Scop Computers, iar momentan produsele noastre sunt în lanţul de magazine de bricolaj Dedeman. Magazinele în care vor fi prezente produsele noastre se vor extinde în perioada următoare, suntem în discuţii legat de acest subiect. Estimăm că vânzările ar putea ajunge la 3 milioane de euro în acest an", a declarat Barbu Alexandrescu. El a preluat funcţia de director de vânzări al Funai în regiune după ce a ocupat o funcţie cu attribuţii asemănătoare în cadrul Canon. Anterior el a mai lucrat pentru companiile LG, Blaukpunkt şi Motorola.

Alexandrescu a afirmat că estimările privind cifra de afaceri ia în considerare faptul că brandul Funai este încă foarte cunoscut pe piaţa locală, având în vedere că aparatele video ale firmei japoneze erau unele dintre cele mai căutate în România în perioada comunistă, atunci când principala modalitate de a vedea un film artistic erau casetele VHS.

"Ne bazăm pe faptul că românii îşi vor aduce aminte de brandul Funai." Compania se bazează de altfel pe faptul că în casele românilor se mai găsesc încă multe casete video VHS - fie filme, fie înregistrări personale - şi va aduce pe piaţă şi un sistem care poate rula atât casete video, cât şi discuri DVD, pe care le poate transfera pe un hard disk încorporat.

Ţinta principală pentru companie o reprezintă totuşi televizoarele, segment pe care compania speră să poată atinge o cotă de 5% până la finele anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO