Business Hi-Tech

Ken Campbell pleaca de la Vodafone

Ken Campbell pleaca de la Vodafone

Campbell va deveni presedinte la un operator de telefonie mobila din Lituania si Letonia.

30.03.2007, 19:31 53

Ken Campbell, 41 de ani, in prezent Chief Marketing Officer la Vodafone Romania, va pleca din companie pentru a deveni CEO si Presedinte al Consiliului de administratie al BITE Group, companie ce ofera servicii de telefonie mobila in Lituania si Letonia.
Conform anuntului BITE Group, el isi va prelua postul pe 2 mai.
Campbell detine in prezent pozitia de Chief Marketing Officer al Vodafone Romania si este membru in Marketing Board-ul grupului Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume.
El s-a alaturat companiei "Telesystem International Wireless" (TIW) in 2004 si a ramas in cadrul companiei dupa achizitia acesteia de catre Vodafone in 2005. TIW detinea in Romania operatorul de telefonie Connex, care a facut obiectul tranzactiei cu grupul Vodafone.
Operatorul a demarat deja procesul de recrutare, iar pana la desemnarea unui nou sef de marketing, atributiile au fost preluate de Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.
"In ultimii ani, departamentul nostru de Marketing a avut un rol esential in succesul companiei, de la consolidarea pozitiei noastre de lider pe piata business, pana la implementarea strategiei de rebranding. Ken Campbell a condus echipa de Marketing cu profesionalism si ii multumim pentru contributia sa la succesul Vodafone", a declarat pentru ZF Liliana Solomon.
BITE Group este unul dintre cele mai mari grupuri telecom care detin operatiuni in tarile baltice si a inregistrat anul trecut venituri de 172 mil. euro. Grupul a fost fondat in 2005 si este compus din operatorul UAB BitE Lietuva, lansat in anul 1995 si SIA BITE Latvija, lansat in 2005.
Cei doi operatori de telefonie mobila au impreuna aproape doua milioane de clienti, majoritatea fiind concentrati pe piata din Lituania, unde operatiunile au fost lansate in urma cu aproximativ 12 ani.
De la inceputul lunii februarie a acestui an, BITE Group a fost preluata integral de Mid Europa Partners, un fond privat de investitii care isi desfasoara activitatea in Europa centrala si de est. Mid Europa Partners a detinut un pachet de actiuni la operatorul roman Connex.
Ambii operatori detinuti de BITE Group sunt parteneri cu grupul Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO