Business Hi-Tech

LG lansează la vânzare primul televizor 3D curbat din lume, care oferă o "experienţă de IMAX"

LG lansează la vânzare primul televizor 3D curbat din...

Autor: Ştefan Stan

29.04.2013, 13:35 1790

Primul televizor curbat OLED (Organic Light-Emitting Diode) de la LG, cu diagonala de 140 de cm, este disponibil pentru pre-comenzi în Coreea de Sud, informaţia venind la numai două săptămâni după ce compania sud coreeană a anunţat că va lansa un astfel de dispozitiv “mai târziu în acest an”, scrie Mashable.

Un "mare operator TV" va începe testele pentru un canal Ultra HD în România, tehnologia care oferă o claritate de 4 ori mai ridicată decât formatul full HD

Noul televizor, LG 55EA9800, oferă ceea ce compania numeşte o “experientă de  IMAX”,  având suprafaţa a ecranului echidistantă faţă de ochii privitorului. Este disponibil pentru pre-comenzi în Coreea de Sud, la preţul de 13.500 de dolari.

Televizorul are o grosime de 4.3 milimetri, cântăreşte 17 kilograme şi operează pe baza tehnologiilor LG WRGB şi Color Refiner, ceea ce a dus la culori mai vibrante şi imagini mai naturale, conform Mashable.  

 

Modelul lansat de LG nu este primul televizor curbat din lume, dar este primul model de acest tip cu tehnologie 3D. Samsung are un produs similar care va fi lansat pe piata in a doua jumatate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO