Business Hi-Tech

LG Romania: Am vandut televizoare de 50 mil. € anul trecut

07.04.2010, 23:00 163

LG Romania, subsidiara locala a producatorului sud-coreean deechipamente IT&C, si-a marit anul trecut vanzarile detelevizoare cu LCD si plasma cu 20%, nivelul incasarilor dinaceasta linie de business ajungand astfel la 50 de milioane deeuro, a declarat pentru ZF Sorin Spinu, director de vanzari ladivizia Home Entertaiment a companiei.

"Anul 2009 a insemnat cresterea vanzarilor pe categoriatelevizoarelor LCD, dar si cu plasma cu aproximativ 20% comparativcu anul 2008. Cifra de afaceri realizata pe categoria televizoare afost de aproximativ 50 de milioane de euro", a spus oficialul LG.Potrivit datelor GfK Romania, romanii au platit anul trecut 212mil. euro pe televizoare, suma din care 178 mil. euro au fostcheltuiti pe televizoare de ultima generatie (LCD si plasma). Intotal, romanii au cumparat aproximativ o jumatate de milion detelevizoare LCD in 2009.

Cei mai mari competitori de pe piata de televizoare din Romaniasunt LG, Panasonic, Philips, Samsung si Sony.

Pretul a fost si anul trecut unul dintre criteriile cheieurmarite la achizitie, mai ales in conditiile in care consumatoriiau devenit mult mai prudenti cu cheltuielile pe fondul recesiunii."Piata de televizoare din Romania este una orientata pe pret si inconsecinta televizoarele ieftine cu diagonala intre 22 si 32 deinch fac cele mai mari volume. Trebuie remarcata si tendinta totmai accentuata de crestere a pietei pentru modelele cu rezultatemedii si ridicate", adauga oficialul LG.

Cat a fost anul trecut cota LG pe piata de televizoare de ultimageneratie din Romania? Sorin Spinu nu ofera detalii privindsituatia de anul trecut insa din declaratiile sale rezulta ca LG nua fost pe primul loc pe segmentul dedicat televizoarelor LCD. "Lainceputul anului 2010, LG Electronics Romania a reusit sa isirecastige prima pozitie pe segmentul de televizoare LCD, in urmavanzarilor inregistrate in intervalul ianuarie-februarie 2010.Astfel, LG Electronics a atins in luna februarie din 2010 o cota depiata de 33,2% la nivel local, pe segmentul televizoarelor LCD. Inaceeasi perioada, televizoarele LG LCD cu diagonala de 42 inci -printre cel mai bine vandute - au atins o cota de piata de 54,8%",potrivit lui Spinu.

"In ceea ce priveste vanzarile de televizoare cu plasma, LG si-amentinut prima cota de piata pentru categoriile de televizoare cuplasma de 50 inch, cu o cota de piata de 50,3% din punct de vedereal numarului de unitati si a doua cota de piata pentru modelele de42 inch. Pe intregul segment de televizoare cu plasma, compania ainregistrat a treia cota de piata in 2010, conform studiilorrealizate la nivelul lunii februarie, cu 24,5% din piata."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels