Business Hi-Tech

Microsoft: Nu vom lansa o alternativa pentru iPhone

10.01.2008, 17:24 15

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, nu va lansa un dispozitiv care va concura cu Apple iPhone, a declarat Bill Gates, presedintele companiei, intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"Nu avem de gand sa facem acest lucru. Pe segmentul smartphone ne vom concentra numai pe partea software, cu sistemul de operare Windows Mobile", a spus Gates.
"Avem parteneriate cu multi producatori de telefoane mobile, precum Samsung sau Motorola, care sunt mai profitabile pentru noi decat ar fi lansarea unui terminal propriu", a adaugat presedintele companiei.
In luna noiembrie, la scurt timp dupa lansarea player-ul Zune, alternativa Microsoft la iPod, presa internationala a speculat faptul ca gigantul software ar putea oferi in curand si un concurent pentru iPhone, smartphone-ul Apple care integreaza functiile unui mobil, player foto/ audio/ video si dispozitiv de navigare pe internet.
Pe de alta parte, Microsoft a anuntat ca, desi divizia sa de jocuri sustine in continuare standardul HD DVD promovat de Toshiba, aceasta ar putea lua in considerare adoptarea Blu-ray (standard sustinut de catre Sony), daca exista cerere din partea consumatorilor.
Anuntul a fost facut de catre Alber Penello, director de marketing pentru consola Xbox, in cadrul targului Consumer Electronics Show din Las Vegas.
Microsoft nu considera ca recenta decizie a Warner Bros (divizie a Time Warner) de a abandona formatul HD DVD in favoarea Blu-ray va afecta vanzarile consolei de jocuri Xbox 360, a adaugat Penello.
Saptamana trecuta, standardul promovat de Toshiba a suferit o lovitura puternica in razboiul formatelor DVD de generatie noua, dupa ce Warner Bros, unul din cele patru mari studiouri de filme de la Hollywood, a anuntat ca va comercializa exclusiv filme pe suport Blu-ray.
Consola Xbox 360 este implicata, de asemenea, intr-o confruntare pe segmentul consolelor de jocuri de generatie noua, alaturi de Wii (Nintendo) si PlayStation 3 - consola Sony ce inlcude o unitate Blu-ray. Microsoft nu a integrat o unitate optica high definition in Xbox 360, consumatorii putand achizitiona separat, ca accesoriu, un modul HD DVD.
"Nu cred ca decizia Warner va avea un impact semnificativ in batalia Xbox 360 PlayStation 3", a spus Penello, adaugand: "In cazul PlayStation 2, unitatea DVD a jucat un rol important la inceput, insa, dupa primii doi ani, oamenii nu o mai cumparau ca player DVD".
Referindu-se la razboiul formatelor, Penello este increzator ca sfarsitul este inca departe.
"Aceasta batalie a fost declarata incheiata de atatea ori. Cred ca, in cele din urma, consumatorii vor fi cei care decid, deoarece exista un numar mare de persoane care au achizitionat unitati HD DVD, iar acestia vor avea un cuvant de spus", a conchis Penello.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels