Business Hi-Tech

ORANGE şi VODAFONE au fost amendate cu 63 mil. euro de Consiliul CONCURENŢEI. Operatorii contestă amenda. Firma care a reclamat nu mai există

ORANGE şi VODAFONE au fost amendate cu 63 mil. euro de Consiliul CONCURENŢEI

Autor: Magraon Andreea

15.02.2011, 11:19 93

Consiliul Concurenţei a amendatOrange România şi VodafoneRomânia cu 63 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă, adeclarat, marţi, preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

Investigaţia Consiliului a fost declanşată în anul 2006, caurmare a unei plângeri şi are ca obiect un abuz de poziţiedominantă săvârşit de către companiile Orange, Vodafone şiRomtelecom pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor la punctefixe/mobile în propria reţea publică de telefonie.

"Decizia a fost adoptată luni, 14 februarie, într-o şedinţă aConsiliului Concurenţei. Orange a fostamendată cu peste 34 milioane de euro, iarVodafone cu mai mult de 28 milioane de euro,reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în2010", a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că operatorii au dreptul să conteste deciziaConsiliului Concurenţei în justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO