Business Hi-Tech

Playerul iPod merge cu Mini si BMW

24.06.2004, 00:00 13

Posesorii de playere muzicale iPod fabricate de Apple vor putea de acum inainte sa asculte mult mai usor melodiile preferate si in masina, atata timp cat conduc un BMW sau un Mini Cooper.
Apple a produs un adaptor audio, care va fi asezat in torpedoul masinii si se va alimenta de la bateria masinii. Muzica din playerul iPod va fi astfel redata prin sistemul audio al automobilului.
Pentru a ii ajuta pe soferi sa se descurce cu multimea de butoane existente pe bordul masinii, producatorii adaptorului au reusit sa il faca compatibil cu butoanele standard de pe volanul automobilului. Astfel, soferul va controla melodiile ascultate fara sa isi mai bata capul cu alte butoane noi.
Adaptorul va permite si crearea de pana la 5 playlist-uri diferite. Dispozitivul este compatibil cu Mini Cooper, si modelele din seria 3, Z4 Roadster, X3 si X5 de la BMW.
"Una dintre viitoarele granite de trecut pentru muzica digitala este patrunderea in automobil", a spus Steve Jobs, director executiv al Apple. "Cu totii ne petrecem mult timp la volan, iar acum aceasta solutie eleganta permite utilizatorilor de iPod sa-si savureze colectia de melodii la bordul masinii lor BMW sau Mini".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels