Business Hi-Tech

Producătorul Blackberry concurează cu Google pe portofoliul de brevete al Nortel

Autor: Ştefan Vrabie

17.04.2011, 23:32 43

Research in Motion, compania canadiană care realizeazătelefoanele Blackberry, are în plan să liciteze peste suma de 900de milioane de dolari oferită de Google pentru portofoliul debrevete în tehnologia wireless de la Nortel Networks, scrie agenţiade presă Bloomberg.

Compania vrea să facă o ofertă ce ar împiedica Google să obţinăcontrolul pe aproximativ 6.000 de brevete Nortel. Un alt grup decompanii de tehnologie, inclusiv producători de telefoane mobile,ar putea licita pentru brevete în încercarea de a opri Google, audeclarat mai multe surse. Patentele Nortel le-ar permitecumpărătorilor să controleze şi să licenţieze tehnologii utilizateîn telefoanele BlackBerry, iPhone sau Android.

Producătorii de telefoane mobile sunt motivaţi să aloce resursepentru o ofertă astfel încât să se protejeze în cazul în careGoogle ar putea folosi patentele pentru a câştiga influenţă şivenituri de la industria de comunicaţii mobile, a spus David Mixon,avocat specializat în domeniul brevetelor la Bradley Arant BoultCummings LLP. Portofoliul include brevete pentru apeluri videomobile şi tehnologia 4G (LTE) sau tehnologii ce pot evolua petermen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO