Business Hi-Tech

Raport Activize: Finanţările pentru start-up-urile din IT din România s-au prăbuşit în S1 la 37 mil. euro

Raport Activize: Finanţările pentru start-up-urile din...

Suma totală obţinută de start-up-uri, în 29 de tranzacţii, a fost de 37 mil. euro, în scădere cu 42% faţă de primul semestru din 2022.

Valoarea finanţărilor pentru start-up-uri tech a scă­zut în primul semestru din acest an cu 42%, la 37,1 mil. euro, de la 64,5 mil. euro în primul semestru din 2022, conform unui raport realizat de Activize, o organizaţie care monitorizează de ani de zile tranzacţiile de finanţare a start-up-urilor.

„Datele arată o schimbare importantă în peisajul investiţiilor, cu investitori care adoptă o abor­dare mai selectivă. Suma totală a investiţiilor a înre­gistrat o scădere semnificativă, rămânând totuşi o sumă care este disponibilă pentru start-up-uri promiţătoare“, conform raportului Activize, semnat de Andreea Erdo.

Cele 37 de milioane de euro au fost împărţite între 29 de tranzacţii, conform sursei citate.

Cifrele confirmă îngheţul despre care vorbesc tot mai des fondatorii de companii care încearcă să strângă bani în această perioadă. „Să fii fondator de start-up în România care caută investitori pentru proiectul său în 2023 este o aventură în adevăratul sens al cuvântului. Fiind o perioadă cu dobânzi ridicate pe pieţele financiare, cash-ul a devenit o marfă scumpă”, spune Bogdan Almaşi, cofondator şi CEO al Assetto, o platformă de investiţii alternative în imobiliare, care e în discuţii pentru a ridica o rundă de finanţare, deci resimte din plin toate mişcările din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO