Business Hi-Tech

Şeful SAP Romania: Am crescut cu 38% în 2016

Cristian Popescu, managing director al SAP Romania

Cristian Popescu, managing director al SAP Romania

Autor: Ştefan Stan

17.03.2017, 00:07 1120

Subsidiara locală a furnizorului german de soft şi servicii de IT SAP a înregistrat anul trecut o creştere de 38% a cifrei de afaceri pană la aproximativ 254 de milioane de lei, evoluţia fiind susţinută în special de serviciile furnizate clienţilor globali ai companiei.

"În 2016 estimarea noastră este că am avut o creştere de 38% a veniturilor, pană la 254 mil. lei, sunt date preliminare. Creşterea a venit în special de la centrul nostru de implementări care lucrează la nivel global pentru clienţii mari ai SAP. Vanzările de software din Romania au fost şi ele în creştere, dar nu pot oferi mai multe detalii", a declarat la ZF Live Cristian Popescu, managing director al SAP Romania. El a adăugat că SAP are în Romania aproape 600 de clienţi cărora le furnizează servicii atat direct, cat şi prin intermediul celor 17 parteneri pe care îi are pe plan local.

Şeful SAP a menţionat că digitalizarea afacerilor este o tendinţă şi pe piaţa locală pentru că firmele îşi doresc să ia decizii bazate pe date. "Din ce în ce mai mult businessurile îşi doresc decizii bazate pe date, care să fie relevante la momentul potrivit. Paşii următori sunt cum înglobez din digital în produsele şi serviciile mele. Digitalizarea înseamnă să iei din precizia şi flexibilitatea digitalului şi să aduci în business ca proces, ca şi cultură. Atunci se transformă compania digital", a spus Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO