Business Hi-Tech

Sfinx Computer aduce produsele Dell la Cluj

10.04.2006, 00:00 93

Compania Sfinx Computer, parte a grupului timisorean de firme IT Lasting System si partener Dell, va infiinta la inceputul lunii mai o reprezentanta la Cluj-Napoca pentru a asigura o distributie cat mai buna a produselor Dell.

"Sfinx Computer este furnizor de solutii si infrastructura IT si a fost creata in scopul promovarii si vanzarii intregului spectru de produse Dell pe piata romaneasca, cu precadere in Transilvania si Banat. In acest moment am identificat persoana care va conduce punctul de lucru de la Cluj, urmand ca in scurt timp sa gasim spatiul adecvat si sa deschidem reprezentanta", a declarat pentru ZF Transilvania Paul Saramet, Business Development Manager. El a mai adaugat ca pentru anul 2006 Sfinx Computer se asteapta la o cifra de afaceri de 4 mil. $. "Urmarim dezvoltarea pietei pe care vom activa prin abordarea clientilor cu bugete IT de 50.000-200.000 de euro/an".

Piata de IT in zona Transilvania - Banat este in plina dezvoltare, cele mai mari cresteri inregistrandu-se pe segmentul retail si corporate, dar si pe cel IMM. Potrivit lui Saramet, datorita dezvoltarii companiei Sfinx Computer, a cresterii pietei cu 12-15% in acest an, dar si a introducerii pe piata a unor produse noi de la NEC si Fujitsu Siemens, Lasting System vizeaza o crestere a cifrei de afaceri pe 2006 cu 28-30%, in conditiile in care in 2005 a inregistrat o cifra de afaceri de 15 mil. euro.

Lasting System a luat fiinta in 1995, in Timisoara, avand ca domeniu de activitate distributia de memorii pentru calculatoare si imprimante.

In 1997 compania si-a extins activitatea spre alte domenii conexe, devenind astazi unul din distribuitorii majori de pe piata locala de IT.

Grupul are doua centre de solutii IT in Timisoara si Bucuresti, o firma de software (Lasting Software) si una prin care furnizeaza servicii Internet (Lasting Net). "In 2005, investitiile noastre au fost orientate spre dezvoltarea organica a companiei si vor continua pe aceeasi linie.

Intentia noastra este sa imbunatatim pregatirea profesionala a angajatilor, conditiile tehnice, modul de lucru si conditiile financiare", a mai spus Saramet. In acest moment, Grupul Lasting numara 100 de angajati, intentia managementului fiind ca la sfarsitul anului fiscal 2006 numarul acestora sa se ridice la aproximativ 150. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels