Business Hi-Tech

Start-up-ul local SOLO încheie un parteneriat cu fintech-ul Filbo pentru a pune la dispoziţia celor care deţin PFA o soluţie de eşalonare a taxelor către stat

Start-up-ul local SOLO încheie un parteneriat cu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.05.2023, 00:02 101

Start-up-ul local SOLO Fintech, care a lansat în toamna anului 2021 o aplicaţie de contabilitate pentru PFA-uri, a încheiat un parteneriat cu fintech-ul Filbo, care a dezvoltat o aplicaţie prin care utilizatorii pot obţine online şi în câteva minute o finanţare, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii.

Astfel, antreprenorii care deţin PFA, II, sau IF cu peste 12 luni de activitate şi venituri de cel puţin 100.000 lei, pot opta pentru eşalonarea platei taxelor către stat în trei sau şase rate lunare, utilizând produsul FilboTax.

„(...) În prezent, sunt peste 400.000 de PFA-uri active în România care trebuie să desfăşoare procesul de plată a taxelor către stat şi să completeze declaraţia unică de venit până pe 25 mai. Având în vedere faptul că SOLO se ocupă de toate procesele contabile ale unei PFA, de la înfiinţare până la radiere, considerăm că parteneriatul cu Filbo reprezintă un pas important, întrucât ne ajută să ne extindem paleta de servicii pe care le punem la dispoziţia utilizatorilor”, a spus Annemarie Fabian, cofondator al SOLO. Practic, prin parteneriatul dintre cele două fintech-uri, utilizatorii pot beneficia de soluţii complet digitale de administrare a afacerilor.

Astfel, pentru plata taxelor către stat, SOLO are în vedere partea contabilă, precum completarea declaraţiei unice de venit, iar Filbo oferă sprijinul financiar, au explicat reprezentanţii celor două companii.

„Sectorul PFA-urilor este unul dinamic, care creşte semnificativ de la an la an. Doar în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate cu aproximativ 32% mai multe întreprinderi decât anul trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, ceea ce se traduce printr-o deschidere mai mare a românilor de a-şi găsi o sursă adiţională de venit. Parteneriatul cu SOLO deschide noi oportunităţi pentru antreprenorii români parteneri, întrucât  vor putea accesa şi mai multe beneficii, pornind de la gestiunea contabilă, pentru eficientizarea procesului de plată a taxelor către stat”, a spus Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO