Business Hi-Tech

Start-up-ul tech Marta din Germania, cu sediu şi în Sibiu, a luat o finanţare de 6,6 mil. euro

Fondatorii Marta, Jan Hoffmann şi Philipp Buhr

Fondatorii Marta, Jan Hoffmann şi Philipp Buhr

31.08.2022, 13:00 256

Start-up-ul tech Marta din Germania, care a dezvoltat o platformă digitală de îngrijire la domiciliu, a obţinut o primă rundă de finanţare în valoare de 6.6 milioane de euro, aceasta fiind condusă de Capnamic împreună cu Almaz Capital.

Printre investitori se numără şi GMPVC, Ithaca, SumUp Impact Fund, Verve Ventures, precum şi importanţi antreprenori şi investitori europeni, ca de exemplu Christian Vollmann, Johannes Schaback, Laura Esnola, dr. Steffen Zoller şi Julian Stiefel. Finanţarea va fi folosită pentru a mări echipa de bază din Sibiu, Berlin, Gdansk şi Vilnius, dar şi pentru a dezvolta şi optimiza procedurile şi procesele specifice de afaceri.

Marta îşi propune să revoluţioneze piaţa serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, schimbând modul în care îngrijitorii din România şi din alte ţări est-europene pătrund într-o piaţă ce se află în continuă creştere în Germania, dar şi în alte state. Piaţa vorbitorilor de limba germană (Germania, Austria, Elveţia) valorează 18 miliarde de euro. Germania are peste 4 milioane de vârstnici care caută îngrijire la domiciliu, în timp ce doar 280.000 de îngrijitori activează în sectorul de îngrijire mobilă. Acest dezechilibru major reprezintă o oportunitate pentru îngrijitorii din Europa de Est, care doresc să-şi mărească veniturile prestând servicii de îngrijire la domiciliu în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro