Business Hi-Tech

Stefanini şi Endava au nevoie de 110 programatori în Bucureşti şi Cluj-Napoca

Stefanini şi Endava au nevoie de 110 programatori în...

Autor: Ioana Nita

24.03.2015, 00:04 1161

Subsidiarele locale ale furnizorilor de servicii IT Stefanini şi Endava au în prezent deschise  50, respectiv 60 de poziţii pentru specialiştii IT.

Stefanini România, subsidiara locală a companiei braziliene cu acelaşi nume, are 50 de posturi libere în cadrul diviziei de dezvoltare software, unde lucrează în prezent peste 250 de specialişti IT. Dintre aceştia, 85% sunt specialişti de nivel middle şi senior, în timp ce restul de 15% sunt ju­ni­ori, principalele tehnologii pe care toţi aceş­tia lucrează fiind .Net, Java, LAMP şi Mo­bile. Cele 50 de poziţii deschise se adre­sează în principal persoanelor cu experienţă care sunt spe­cializate în tehnologii precum Java, Mobile şi C#.

„După o creştere de 40% în 2014, anul acesta avem ca obiectiv continuarea dezvoltării echipei din această divizie şi livrarea de soluţii şi servicii clienţilor noştri din Europa de Vest, din ţări precum Germania, Olanda sau Marea Britanie“, a declarat Sabin Gîrlea, directorul diviziei de dezvoltare software din cadrul Stefanini România, care până acum a finalizat peste 1.000 de proiecte pentru circa 200 de clienţi. Principalele industrii pentru care Stefanini a dezvoltat soluţii software sunt sectorul energetic, servicii financiare, producţie, utilităţi, retail, asigurări, precum şi vânzători independenţi de software (ISVs).

În afară de divizia de dezvoltare soft­ware, Stefanini mai are pe plan local şi cen­tre­le de servicii şi suport IT din Bucureşti şi Si­biu, unde lucrează în total circa 950 de per­soane. Furnizorul britanic de servicii IT Endava are de asemenea deschise în centrul din Cluj-Napoca 60 de poziţii pentru dezvoltare software, pe tehnologii precum Java, .NET, Siebel, Sharepoint, dar şi pentru testare software şi servicii de suport IT, de la activităţi de service desk până la consultanţă pentru infrastructuri IT complexe.

Compania a lansat ieri şi programele de anul acesta dedicate studenţilor şi absolvenţilor din domeniul tehnologiei, în cadrul evenimentului Open Day din centrul din Cluj-Napoca. Programul dedicat absolvenţilor se axează pe dezvoltare şi testare software (Java şi .NET) şi va începe pe 6 mai, termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor fiind 1 aprilie 2015. Participanţii selectaţi vor fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată şi vor beneficia de două luni de training-uri intensive, atât în zona de tehnologii, cât şi de soft skills, urmând apoi să fie implicaţi în proiecte interne şi externe din cadrul Endava.

„Suntem deschişi pentru a discuta cu persoane care au cunoştinţe de bază de programare, indiferent dacă urmează cursurile unei facultăţi sau sunt înscrişi în programe de reconversie profesională sau şcoli informale, dar şi cu persoane care au o experienţă profesională relevantă în domenii de business pentru care Endava dezvoltă soluţii. Astfel de profile ar fi foarte potrivite, de exemplu, pentru testare software, unde avem în prezent peste 20 de poziţii deschise pentru junior testeri”, a declarat Diana Bocăneală, „head of talent management and recruitment” pentru centrul de dezvoltare software Endava din Cluj.

Angajaţii Endava livrează proiecte pentru clienţi din diferite domenii, precum bănci, plăţi electronice, asigurări, retail, telecomunicaţii şi media.

În ultimii doi ani, compania a înregistrat o creştere cu peste 80% a numărului de angajaţi în România şi continuă să recruteze specialişti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare şi suport pe plan local, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piteşti, unde are în total peste 1.200 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO